spacer.png, 0 kB
 
Articole noi

 

3_brosuri_noi.jpg  

Cele trei brosuri pe care le-am publicat în Romania in luna iunie le puteți descarca acum și de pe acest site. Vezi detalii aici.

 
Imparatia lui Dumnezeu in ganndirea apostolului Pavel

Domnul Isus Cristos a avut în permanență un singur subiect de discuție, atât în predici cât și în pildele Sale: Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. Mai mult, El a împărțit istoria în două, anunțând că ”Legea și Proorocii au ținut până la Ioan; de atunci încoace Împărăția lui Dumnezeu se predică și fiecare, ca să intre în ea, dă năvală” (Luca 16:16). Chiar și după înviere, în cele patruzeci de zile în care li S-a arătat de mai multe ori, a discutat cu ei ”despre lucrurile privitoare la Împărăția lui Dumnezeu” (Faptele apostolilor 1:3). Prin Persoana Lui, prin predicile și pildele Lui, prin lucrarea lui de vindecări și de eliberare a oamenior de duhurile rele și prin moartea și învierea Lui din morți, El a adus aici, pe planeta pămnânt, Împărăția lui Dumnezeu. Apoi, înainte de înălțarea Sa la cer, El i-a însărcinat pe apostolii Săi să se ducă în toată lumea și să vestească tuturor națiunilor vestea bună a Împărăției lui Dumnezeu (Matei 28:18-20).

Este clar că pentru Domnul Isus subiectul Împărăției lui Dumnezeu avea importanță absolută. Dar care este situația care ne întâmpină când deschidem epistolele lui Pavel? Ce importanță acordă el acestui subiect? Lucrul acesta este de cea mai mare importanță și de aceea îi vom da aici atenția cuvenită.

 

Citeste mai departe...
 
De la credinta la actiune

În articolul ”La ce ne cheamă Isus” am arătat că atunci când acceptăm invitația centală a Domnului Isus, de a veni la bunătatea lui Dumnezeu și de a accepta să fim buni așa cum Dumnezeu este bun, noi nu suntem lăsați singuri: atunci noi suntem născuți din nou, adică născuți din Dumnezeu și atunci toată Sfânta Treime vine să locuiască în noi!

În articolul ”Primul Adam și al doilea Adam”, am văzut ce ne învață apostolul Pavel, că tot ce a stricat Adam a refăcut sau a re-creat al doilea Adam, adică Isus Cristos: din oameni păcătoși, am fost făcuți oameni drepți; din robi ai păcatului, am fost făcuți robi ai lui Dumnezeu, fapt care rezultă în sfințenie, care duce la viața veșnică. Când eram în Adam, eram robi ai cărnii, ai dorințelor trupului. Odată ce am fost tranferați în Cristos, Duhul Sfânt ne dă puterea necesară să trăim ca oameni liberi să-i slujim numai lui Dumnezeu.

Teoria că noi, chiar și după unirea cu Cristos, rămânem cu natura coruptă a lui Adam, este o totală contrazicere a Cuvântului lui Dumnezeu. Prin nașterea din nou, prin unirea cu Cristos, prin care suntem o nouă creație, prin umplerea noastră cu bunătatea lui Dumnezeu și cu Duhul Sfânt ”am devenit părtași ai firii dumnezeiești” și avem absolut tot ce ne trebuie pentru a trăi, aici și acum, după voia lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, am intrat în Împărăția lui Dumnezeu și s-a instalat în noi Împărăția lui Dumnezeu și astfel este posibil să se facă în noi voia lui Dumnezeu așa cum se face în ceruri.

 

Citeste mai departe...
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
Joomla Template by Joomlashack
free joomla templates joomla tutorials joomla themes